Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Επίσκεψη στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι του Νομού Σερρών

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 η ομάδα του project : "Ορθόδοξος Μοναχισμός Μοναστήρια του Ν. Σερρών" επισκέφτηκε το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι του Νομού Σερρών.






Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός του project είναι ο κ. Δημοσθένης Μόσχος. Η ομάδα παρακολούθησε την ακολουθία του Εσπερινού μαζί με τις αδελφές. 




Κατόπιν ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής, στο καθολικό, και στο αρχονταρίκι. Εκεί είδαν μια μοναδική και ιδιαίτερη αγιογραφία της οποίας ο τίτλος είναι "ἐν ἕνί πνεύματι" δηλαδή μ΄ ένα πνεύμα, και στην οποία απεικονίζονται όλα τα διακονήματα- εργασίες σε ένα μοναστήρι. Η αγιογραφία επικεντρώνει το ενδιαφέρον του επισκέπτη στην ομοψυχία, αλλά και στην ενότητα που επιτυγχάνεται μέσα από την διακονία των προσώπων. 



Τέλος, η ομάδα οδηγήθηκε στο αρχονταρίκι της Μονής για το συνηθισμένο κέρασμα το οποίο συνοδεύτηκε από μια ενδιαφέρουσα και πολύωρη συνομιλία των Εκπαιδευομένων με την αδελφή Ιακώβη, την οποία θερμά ευχαριστούμε για την διακονία της αυτή. 

 

Η εμπειρία της επίσκεψης στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών αποτέλεσε ξεχωριστή εμπειρία. Ευχαριστούμε θερμά τη Γερόντισσα Ιακώβη και την συνοδεία της για την φιλοξενία που παρείχαν στους Εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Σερρών.


Επιμέλεια κειμένου Δημοσθένης Μόσχος