Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Επίσκεψη της συγγραφέως κ. Αντωνίας Θεοχαρίδου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σερρών

Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του project «Δημιουργικής Γραφής» την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 η κ. Αντωνία Θεοχαρίδου, συγγραφέας, εμψυχώτρια Δημιουργικής Γραφής και συνάδελφος Εκπαιδευτικός υλοποίησε ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι με την ομάδα του project.



Η κ. Αντωνία Θεοχαρίδου δραστηριοποιείται στην πόλη των Σερρών σε θέματα Δημιουργικής Γραφής, εμψυχώνει ομάδες ενηλίκων και παιδιών και είναι η ίδια συγγραφέας των βιβλίων :
  • Ο δέκατος τρίτος γάμος, 
  • Ευτυχώς που …δε με σκότωσες 
  • Tous les deux mardis, 
  • Ζητείται γαμπρός, 
  • Κάθε δεύτερη Τρίτη (βραβεύτηκε στον 32ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Αθηνών, με το Α' Βραβείο στην κατηγορία Θεατρικό Κείμενο),
  • ΕΣΚΑΠΑΖ,Το δώρο των θεών 


 



Μέσα από διάφορες ασκήσεις η κ. Αντωνία Θεοχαρίδου κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των Εκπαιδευομένων και να τους δώσει την ώθηση να παράγουν λογοτεχνικό λόγο. Κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους για δυόμιση ώρες και κατάφερε να τους δημιουργήσει τη διάθεση να γράψουν τις δικές τους ιστορίες.

 


Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σερρών υλοποιείται αυτή τη στιγμή project «Δημιουργικής Γραφής» με υπεύθυνη την κ. Χριστίνα Μεγαλομύστακα. Οι Εκπαιδευόμενοι ασκούνται στην παραγωγή κειμένων λογοτεχνικού χαρακτήρα με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και την ανάγνωση κειμένων με τη ματιά του συγγραφέα. 


Ευχαριστούμε θερμά την κ. Αντωνία Θεοχαρίδου για τη δοτική της διάθεση και τις πολύτιμες συμβουλές συγγραφής που μας έδωσε. Της ευχόμαστε να έχει πολλές ενδιαφέρουσες δημιουργικές πορείες στο μέλλον!