Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

"Συμβαίνει και εδώ" Ενημέρωση για τη σωματική εκμετάλλευση του ανθρώπου

Την Τρίτη 28-02-2023 οι Εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Σερρών παρακολούθησαν τη δράση με θέμα : "Συμβαίνει και εδώ".



Οι Εκπαιδευόμενοι/ες του ΣΔΕ ΣΕΡΡΩΝ στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής δικτύωσης και ευαισθητοποίησης με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη με πρωτοβουλία του Συμβούλου Σταδιοδρομίας του ΣΔΕ ΣΕΡΡΩΝ κ. Ξενάκη Δημητρίου.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σερρών Παράρτημα Ρομά, την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Σερρών, τον Σύλλογο Εθελοντών και Φίλων της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Σερρών και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών με θέμα το Trafficking. 

Ομιλητές της ομάδας Α21 μίλησαν για το ζήτημα της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα είτε αφορά στην εργασιακή εκμετάλλευση είτε στη σεξουαλική (Trafficking), τις αιτίες, τις μεθόδους αλίευσης καθώς και τους τρόπους ελέγχου του θύματος. 

Η ενημέρωση για τόσο σημαντικά ζητήματα όπως το ζήτημα της σωματικής εκμετάλλευσης του ανθρώπου είναι ζωτικής σημασίας. Ως ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου δεν πρέπει να αδιαφορούμε για την κακοποίηση συνανθρώπων μας, αν θέλουμε να έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο των φορέων που ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών για τόσο σημαντικά ζητήματα!