Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Δράση Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης για ζητήματα Επαγγελματικών θεμάτων από την κα Θ. Δημητριάδου και την κα Κ. Φουτσιτζόγλου στο ΣΔΕ Σερρών

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 έγινε δράση Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης για ζητήματα Επαγγελματικών θεμάτων από την κα Θ. Δημητριάδου και την κα Κ. Φουτσιτζόγλου στο σχολείο μας με πρωτοβουλία του Συμβούλου Σταδιοδρομίας του ΣΔΕ Σερρών κ. Δ. Ξενάκη.



Η κα Θ. Δημητριάδου εργάζεται ως Σύμβουλος Απασχόλησης και Επιστημονικός Συνεργάτης της ΙΝΕ-ΓΣΕΕ στο Περιφερειακό Παράρτημα Κ. Μακεδονίας και η κα Κ. Φουτσιτζόγλου αποτελεί περιφερειακό στέλεχος της ΙΝΕ ΓΣΕΕ Κ. Μακεδονίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής του ΣΔΕ Σερρών κ. Κιολδέλης Ι. και η κα Κ. Πιπερτζή, Παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σερρών - Παράρτημα Ρομά.

Η παρούσα πρωτοβουλία οργανώθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων & Ανέργων». Το συγκεκριμένο έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του ομαδικού εργαστηρίου επαγγελματικής πληροφόρησης με θέμα "Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας" αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα: 
  1. Γνώση επαγγελματικού εαυτού
  2. Προκλήσεις και μεταβάσεις στην αγορά εργασίας
  3. Τάσεις και προοπτικές επαγγελμάτων και ειδικοτήτων (αξιόπιστες πηγές)
  4. Μορφές απασχόλησης
  5. Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα
  6. Επαγγελματικά περιγράμματα (πηγές πληροφόρησης)
  7. Τεχνικές αναζήτησης εργασίας: τρόποι αναζήτησης, κριτική ανάγνωση αγγελιών
  8. Τεχνικές πλοήγησης στην αγορά εργασίας : βιογραφικό σημείωμα – συνοδευτική επιστολή – συνέντευξη επιλογής προσωπικού
  9. Δίκτυα σταδιοδρομίας και δικτύωση : αξιοποίησή τους
  10. Φάκελος προσόντων
  11. Προσωπική ενδυνάμωση : διαχείριση χρόνου, άγχους και μεταβάσεων
Η δράση ήταν πολύ σημαντική για τους Εκπαιδευόμενους οι οποίοι εκδήλωσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους και επέδειξαν έντονη συμμετοχή. 
Το ΣΔΕ Σερρών ευχαριστεί θερμά την κα Δημητριάδου και την κα Φουτσιτζόγλου και τις εύχεται κάθε επιτυχία στο πολύτιμο έργο τους, ενώ παράλληλα εκδηλώνει το ενδιαφέρον του και για μια νέα συνεργασία στο μέλλον!