Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Παρουσίαση του κ. Ι. Κοτζαϊβάζογλου στους Εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Σερρών με θέμα: "Η τέχνη της επικοινωνίας στον επαγγελματικό τομέα"

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 ο κ. Ι. Κοτζαϊβάζογλου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, επισκέφτηκε το ΣΔΕ Σερρών και συζήτησε με τους Εκπαιδευόμενους ζητήματα που αφορούν στην επιτυχή επικοινωνία στον επαγγελματικό τομέα.


Ο κ. Κοτζαϊβάζογλου προσέγγισε το ζήτημα της επικοινωνίας χρησιμοποιώντας απτά παραδείγματα. Έτσι, έδωσε τη δυνατότητα στους Εκπαιδευόμενους να προβληματιστούν και να αναζητήσουν εκτός από τις τεχνικές προσέγγισης του άλλου τη βαθύτερη επικοινωνία. 

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο κ. Κοτζαϊβάζογλου είναι ότι η επικοινωνία που βασίζεται σε στέρεα θεμέλια, όπως την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό του άλλου και την ειλικρίνεια μπορεί να αποβεί σίγουρα αποτελεσματική.


Βασική όμως προϋπόθεση για την ανάπτυξη θετικών αισθημάτων απέναντι στον άλλο είναι η προσωπική καλλιέργεια, η ανάπτυξη κουλτούρας που σέβεται και αγαπά το ωραίο. Η μελέτη της ποίησης, η επίσκεψη σε χώρους τέχνης, το άκουσμα μιας μελωδίας μπορεί να καλλιεργήσει ευγενικά συναισθήματα στον άνθρωπο και να τον βοηθήσει να δει τον άλλο με κατανόηση.



Η επίσκεψη του κ. Κοτζαϊβάζογλου προκάλεσε ενθουσιασμό στους Εκπαιδευόμενους και τους έδωσε τροφή για σκέψη.

Οι Εκπαιδευόμενοι και το διδακτικό προσωπικό του ΣΔΕ Σερρών ευχαριστεί θερμά τον κ. Κοτζαϊβάζογλου για την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση και του εύχεται κάθε επιτυχία στο πολύτιμο έργο του.