Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Διαδραστική παρουσίαση από τους Συμβούλους του ΣΔΕ Σερρών με θέμα: «Η εμφάνιση μας στις διαπροσωπικές σχέσεις: "Η πρώτη συνάντηση"

Την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, η Σύμβουλος Ψυχολόγος κα Ειρήνη Μερτζιάνη και ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας κ. Δημήτρης Ξενάκης παρουσίασαν διαδραστικά και συντόνισαν συζήτηση και δραστηριότητες με θέμα την εμφάνιση μας στις διαπροσωπικές σχέσεις όταν συναντούμε κάποιον για πρώτη φορά. 


 

Οι Εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν με ενδιαφέρον και μοιράστηκαν σκέψεις και απόψεις σε σχέση με το τρόπο που εμφανιζόμαστε στους άλλους και τη σημασία που αυτό έχει για τις σχέσεις που διαμορφώνουμε με τους γύρω μας και τον εαυτό μας και τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. 

 


Ακόμα, είχαν την ευκαιρία να σκεφτούν πάνω στους δικούς στους τρόπους εμφάνισης, που μπορεί να διαφέρουν ανά πλαίσιο και συνθήκη. 
 

Όπως σημείωσαν οι σύμβουλοι: «Τα ρούχα που φοράμε, ο τρόπος που φερόμαστε και που μιλάμε, η διάθεση που επικοινωνούμε είναι παράγοντες που χτίζουν την εικόνα μας και την κοινωνική μας ταυτότητα, μέσα και από την πρώτη εντύπωση που κάνουμε. Οι έννοιες αυτές είναι πολύ σημαντικές στις προσωπικές, κοινωνικές και εργασιακές μας σχέσεις».