Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ένα χαμόγελο στα χείλη των παιδιών για ένα καλύτερο αύριο!

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, οι Εκπαιδευόμενοι του Β' κύκλου σπουδών του ΣΔΕ Σερρών με την εποπτεία της κα Θώμης Χατζηβασιλείου και του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα : «Μένουμε κοντά». 



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Σερρών από το σύλλογο Φίλων - Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας ανηλίκων Ν. Σερρών, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού»




Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, πρόεδρος του ΔΣ του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού», καθώς και η κα Σκέμπερη Ελένη, ιατρός ΠΕ Σερρών και ψυχολόγος. 



Η κα Σκέμπερη ανέλυσε τη διαφορά μεταξύ ψυχικού και παιδικού τραύματος και τις επιπτώσεις που έχουν τα παιδικά τραύματα στην ενήλικη ζωή ενός ανθρώπου. 



Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορία, στις υπηρεσίες και στο έργο που έχει προσφέρει το «Χαμόγελο του παιδιού» μέσα στα 24 χρόνια λειτουργίας του. Μοιράστηκε μαζί μας εμπειρίες που βίωσε ο ίδιος από τη λειτουργία του οργανισμού, ενώ ανέδειξε τις ενέργειες πρόληψης του οργανισμού για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. 



Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του μικρού Ανδρέα που εξέφρασε την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος, ο οποίος θα προσπαθούσε να φέρει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά : «Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά άσπρα και μαύρα, όλα παιδιά είναι, και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε. Ας βοηθήσουμε όλοι λοιπόν!» 


Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία για προβληματισμό στους Εκπαιδευόμενους. Τελικά, η προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού και η δημιουργία ενός χαμόγελου στα χείλη τους είναι η σημαντικότερη υπόθεση στην κοινωνία μας γιατί τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του κόσμου και τους αξίζει μια καλύτερη ευκαιρία σε αυτόν!

Θώμη Χατζηβασιλείου, Εκπαιδεύτρια Πληροφορικής