Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Συνάντηση με τη Συγγραφέα Χρυσηίδα Δημουλίδου

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 ομάδα Εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Σερρών με την επίβλεψη της Εκπαιδεύτριας Αγγλικού Γραμματισμού κ. Αικατερίνης Υφασματοπώλη παρακολούθησαν την παρουσίαση που έγινε από τη γνωστή και δημοφιλή συγγραφέα Χρυσηίδα Δημουλίδου στο Public Σερρών.






Η Συγγραφέας έκανε μία ανασκόπηση των βιβλίων που έχει γράψει. Ενημέρωσε το κοινό για το γεγονός ότι άλλαξε εκδοτικό οίκο και πώς λόγω αυτής της αλλαγής κάποια βιβλία της επανεκδίδονται με νέους τίτλους. 


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς εμπνέεται και γράφει, πόσο πολύ μελετάει πριν γράψει και πώς κάθε ιδιαίτερη εμπειρία της μπορεί και μετά από καιρό να αξιοποιηθεί στη συγγραφή. 


Είπε πως για εκείνη καλός συγγραφέας είναι αυτός που ξεκλειδώνει συναισθήματα. Πιστεύει πως αυτό αγαπούν οι αναγνώστες της, πως τα βιβλία της περνούν πάντα ένα μήνυμα και ξυπνούν το συναίσθημα του αναγνώστη. 


Μίλησε για τη δριμεία κριτική που της ασκείται κυρίως μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και σημείωσε ότι τελικά επίθεση δέχονται όλοι όσοι κάνουν επιτυχία. Πολλοί μέμφονται την επιτυχία και θεωρούν πως το εμπορικό βιβλίο είναι μη ποιοτικό βιβλίο. 

Ακολούθησε μία συζήτηση πάνω στα βιβλία της, με τους παρισταμένους να θέτουν διάφορα ερωτήματα. Στην εκδήλωση παρεβρέθησαν και άλλοι συγγραφείς, όπως ο παλαίμαχος Σερραίος Βασίλης Τζανακάρης και Βαγγέλης Βουραζάνης Ο κ. Τζανακαρης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μέλλον του βιβλίου στην Ελλάδα μιας και το ελληνικό κοινό δε διαβάζει, όσο το Ευρωπαϊκό. Ανέφερε πως στον Γερμανό αντιστοιχούν εννέα βιβλία ετησίως, ενώ στους εννέα Έλληνες ένα μόνο βιβλίο. 

Τέλος, η συγγραφέας μίλησε για το επόμενο της βιβλίο της που θα εκδοθεί την Άνοιξη, με τίτλο " Οι πολυθρόνες των δράκων".