Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη του Ψυχολόγου Λευθέρη Ελευθεριάδη στο ΣΔΕ Σερρών

Ο Ψυχολόγος Λευθέρης Ελευθεριάδης επισκέφτηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 το ΣΔΕ Σερρών και διαπραγματεύτηκε το θέμα : "Τα όρια στις διαπροσωπικές μας σχέσεις"





Ο Λευθέρης Ελευθεριάδης εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος στο Σιδηρόκαστρο Σιντικής, όπου και διατηρεί το προσωπικό του γραφείο, αλλά και στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα πραγματοποιεί και διαδικτυακές συνεδρίες μέσω skype. 


Ο κ. Ελευθεριάδης ανέφερε πως υπάρχουν τρεις τρόποι κακοποίησης :
  • η λεκτική, ψυχολογική, 
  • η σωματική, 
  • και η σεξουαλική βία.



Επίσκεψη του Λευθέρη Ελευθεριάδη Ψυχολόγου στο ΣΔΕ Σερρών

Αφού δόθηκαν παραδείγματα, για να κατανοήσουν οι Εκπαιδευόμενοι τα τρία είδη κακοποίησης ο κ. Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στις χειριστικές συμπεριφορές.

Επίσκεψη του Λευθέρη Ελευθεριάδη Ψυχολόγου στο ΣΔΕ Σερρών


Όπως είπε υπάρχουν τρεις τρόποι χειριστικών συμπεριφορών που οδηγούν στην ψυχολογική κακοποίηση :

  • η επίθεση
  • η επίκληση στο συναίσθημα
  • και οι ενοχές.
Συνήθως ο θύτης που ακολουθεί χειριστικές συμπεριφορές καταφέρνει να απομονώσει το θύμα και στη συνέχεια αρχίζει να εκφράζει τις χειριστικές συμπεριφορές. Σε αυτή την περίπτωση το άτομο θύμα είναι απαραίτητο να αρχίσει να χτίζει περιβάλλον, ώστε να βρει συμπαράσταση. 

Επίσκεψη του Λευθέρη Ελευθεριάδη Ψυχολόγου στο ΣΔΕ Σερρών

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι, ότι όλοι μπορεί να είμαστε και θύτες, αλλά και θύματα. Έτσι, χρειάζεται να κάνουμε τακτικά αυτοκριτική. Η βελτίωση των ανθρώπινων σχέσεων θέλει υπομονή και κατανόηση, όπως επεσήμανε ο κ. Ελευθεριάδης.

Η παρουσίαση του κ. Ελευθεριάδη ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, τον ευχαριστούμε θερμά για την εποικοδομητική προσέγγιση του θέματος και ευχόμαστε να επισκεφτεί σύντομα το σχολείο μας για να μας αναπτύξει κι άλλες ενδιαφέρουσες απόψεις.