Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη του Σεφ και Εκπαιδευτή του ΙΕΚ Σερρών κ. Πουρνάζη Νικόλαου

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 το ΣΔΕ Σερρών στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο μαθητικό διαγωνισμό "Μαθητών Επιχειρείν" κάλεσε τον Σεφ και Εκπαδευτή του ΙΕΚ Σερρών κ. Πουρνάζη Νικόλαο να κάνει μια ενημέρωση για το πώς στήνεται μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών εστίασης.





Ο κ. Πουρνάζης τόνισε πως η πρώτη κίνηση που κάνει κανείς, όταν στήνει μια επιχείρηση, είναι να κάνει μια σωστή έρευνα αγοράς και να εντοπίσει τις ανάγκες που αυτή διαθέτει για την ανάπτυξη ανάλογων επιχειρήσεων με αυτή που ενδιαφέρεται να δημιουργήσει.

Ερωτήσεις που θα απασχολήσουν το σωστό επιχειρηματία μπορεί να είναι:

  • Πώς θα ξεχωρίσει η δική του επιχείρηση. Μια επιχείρηση μπορεί να ξεχωρίσει από τη σωστή εκμετάλλευση της πρώτης ύλης, την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει και τη σωστή διαχείριση των εσόδων και εξόδων της.


  • Πώς θα καταφέρει να συνδυάσει την εξασφάλιση σωστής ποιότητας με την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης σε περίοδο κρίσης όπως τη σημερινή.




Μας εξήγησε επίσης τους λόγους που τελικά οδηγούν μια επιχείρηση σε κρίση και την αναγκάζουν να κλείσει. Μεγάλο ρόλο παίζει η σωστή διαφήμιση. Επίσης, ο χώρος που θα διαλέξει κανείς να ανοίξει την επιχείρησή του. Τέλος, η σωστή επιλογή του προσωπικού που θα εργαστεί στην επιχείρησή του του εξασφαλίζει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την επιτυχία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πουρνάζη για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση που έκανε στους Εκπαιδευόμενούς μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα επιχείρηση που θα ανοίξει στην πόλη των Σερρών.