Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Συμμετοχή του ΣΔΕ Σερρών στο μαθητικό διαγωνισμό "Μαθητών Επιχειρείν"

Φέτος το ΣΔΕ Σερρών συμμετέχει στο μαθητικό διαγωνισμό «Μαθητών Επιχειρείν». Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο τη δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων από μαθητές .


Η επιχείρηση του Σχολείου μας αφορά στην προετοιμασία και παρασκευή υγιεινού φαγητού για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν δίαιτα με τη δυνατότητα παράδοσης των γευμάτων στον προσωπικό τους χώρο.

Το όνομα της επιχείρησης μας είναι «e-γεύσεις». Και το λογότυπό της δημιουργήθηκε από την Θάλεια Τσίλη Εκπαιδευόμενη του Α' Κύκλου Σπουδών.



Η επιχείρησή μας θα έχει τη δυνατότητα να γίνονται οι παραγγελίες των πελατών με τη χρήση του διαδικτύου. Έτσι, δημιουργήσαμε κατάλληλο ιστοχώρο, όπου θα διαφημίζονται τα γεύματα και θα δίδονται χρήσιμες πληροφορίες για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν δίαιτα, ενώ παράλληλα θα είναι δυνατή και η δημιουργία παραγγελιών μέσω του διαδικτύου για την άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών.
  
Έρευνα αγοράς
Η βασική προτεραιότητα της επιχείρησής μας είναι η εύρεση εργασίας για τους Εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Σερρών. Ξεκινήσαμε την υλοποίηση της ιδέας μας κάνοντας αρχικά μια πολύ καλή έρευνα αγοράς, ώστε να δούμε αν η ιδέα αυτή είναι πρωτοπόρα στην πόλη των Σερρών, αν ήδη υλοποιείται ή είναι πλέον ξεπερασμένη.

Αυτή η έρευνα έγινε:
  • μέσω του διαδικτύου, 
  • μέσω ερωτήσεων που θέσαμε σε φίλους μας,
  • και μέσω ερωτηματολογίων που μοιράσαμε τυχαία σε Σερραίους πολίτες.