Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Εκδρομή στην Αθήνα με το πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 οι Εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Σερρών είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Αθήνα με το πρόγραμμα φιλοξενίας της Βουλής των Ελλήνων.



Η εκδρομή διήρκεσε τρεις ημέρες και οι Εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ανεκτίμητες εμπειρίες. Το πρωί της Κυριακής επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και παρακολούθησαν μια μοναδική ξενάγηση.


Στη συνέχεια ανέβηκαν στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και θαύμασαν τα μεγαλειώδη Αρχαία Μνημεία της Αθήνας του 5ου αι. π.Χ. Πέρασαν από τα Προπύλαια, είδαν το Ναό της Νίκης, το Ερέχθειο και το Ναό της Αθηνάς, τον Παρθενώνα. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους να δουν από κοντά, όσα μελέτησαν ιστορικά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.




Το απόγευμα συνέχισαν την ιστορική τους περιήγηση με την επίσκεψή τους στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων



Αρχικά παρακολούθησαν την αλλαγή της φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.


Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να μπουν στο κτήριο της Βουλής και να βρεθούν στην Αίθουσα της Ολομέλειας. Εκεί τους έγινε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση για την ιστορία του κτηρίου από την Υπάλληλο της Βουλής  κα Στεφανία Παύλου.


Τους δόθηκαν πληροφορίες για τις θέσεις στις οποίες κάθονται ο Πρόεδρος της Βουλής, τα μέλη της Κυβέρνησης, τα επίτιμα μέλη και οι Έλληνες Βουλευτές


Η κα Παύλου τους εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι συζητήσεις των Ελλήνων Βουλευτών, τους έδωσε διευκρινήσεις για το χρόνο που τους διατίθεται για να προβάλουν τη γνώμη τους και τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουν.


Στη συνέχεια πέρασαν στην Αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκεί περιηγήθηκαν στην Έκθεση Ρήγας Βελεστινλής.


Οι Εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στον Βασιλικό Κήπο. Ενθουσιάστηκαν από το όμορφο τοπίο. Μια όαση μέσα στο κέντρο της Αθήνας δίνει την ευκαιρία στους Αθηναίους να απολαμβάνουν την ομορφιά της φύσης.


Τέλος είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος



Οι Εκπαιδευόμενοι και οι συνοδοί Καθηγητές ευχαριστούν θερμά τη Βουλή των Ελλήνων που τους έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο ζωής, να δουν την ιστορική κληρονομιά της χώρας μας και να αντιληφθούν το μεγαλείο στο οποίο είχαν φτάσει οι πρόγονοί μας.
Ευχαριστούν επίσης τους Υπαλλήλους της Βουλής για την εξαιρετική διοργάνωση της εκδρομής, την κα Στεφανία Παύλου για την περιεκτική ξενάγηση στο κτήριο της Βουλής, τον υπεύθυνο για τη φύλαξή τους Αστυνόμο κ. Παράσχη Κωνσταντίνο. Θερμές ευχαριστίες εκφράζουν και για τους ξεναγούς για την άριστη ξενάγηση που τους παρείχαν στο Μουσείο της Ακρόπολης και στον Ιερό Βράχο και τους εύχονται κάθε επιτυχία στο έργο τους!