Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Επίσκεψη στο κτήριο του Κέντρου Συμβουλευτικής Στήριξης του Δήμου Σερρών.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 η ομάδα του project :"Ιστορικά βήματα στην πόλη των Σερρών"επισκέφτηκε το κτήριο του Κέντρου Συμβουλευτικής Στήριξης του Δήμου Σερρών.


Το κτήριο βρίσκεται στην οδό Ιώνος Δραγούμη 10 και σήμερα στεγάζει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Σερρών που εξυπηρετεί γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων για παράδειγμα άνεργες, αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστριες κλπ. Σε αυτό εργάζεται αξιόλογη ομάδα συνεργατών μεταξύ των οποίων είναι και οι Σύμβουλοι του ΣΔΕ Σερρών ο κ. Δημήτρης Ξενάκης και η κα Ειρήνη Μερτζιάνη.


Ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του ΣΔΕ Σερρών κ. Δημήτρης Ξενάκης συνέλεξε πληροφορίες για την ιστορικότητα του κτηρίου και έκανε μια πολύ περιεκτική παρουσίαση στους Εκπαιδευόμενους της ομάδας. 
Το κτήριο χτίστηκε το 1926 από την οικογένεια Μάλλιου. Αποτελεί ένα από τα ομορφότερα Νεοκλασικά κτήρια της συγκεκριμένης περιοχής Βαρόσι. Η περιοχή αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη των Σερρών, εφόσον διατηρεί κτήρια που θυμίζουν μιαν άλλη εποχή.

Οι Εκπαιδευόμενοι της ομάδας και η κα Χριστίνα Μεγαλομύστακα, υπεύθυνη του project ευχαριστούν θερμά τον κ. Δημήτρη Ξενάκη για την ωραία παρουσίαση του κτηρίου και της περιοχής.