Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών από τον κ. Ελισιάδη Χαράλαμπο, Εθελοντή Σαμαρείτη του Ερυθρού Σταυρού

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 έγινε Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στους Εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Σερρών από τον κ. Ελισιάδη Χαράλαμπο.




Ο κ. Ελισιάδης ανήκει στο τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα ο οποίος στηρίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δύναμη Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης στην Ελλάδα που είναι έτοιμη να δράσει σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών και σε κάθε είδους έκτακτη κατάσταση.
Ο κ. Ελισιάδης με βιωματικό τρόπο εξήγησε στους Εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Σερρών πώς μπορούν να περιποιηθούν ένα τραύμα, πώς είναι απαραίτητο να αντιδράσουν σε μια πνιγμονή και πώς να σταματήσουν μια αιμορραγία. Τέλος, τους έδειξε πώς γίνεται η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ελισιάδης και η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Σερρών κ. Θεοδωρίδου Μαρία το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Σερρών πραγματοποιεί σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στα οποία μπορούν να συμμετέχουν Σερραίοι πολίτες. Η γνώση παροχής Πρώτων Βοηθειών είναι πολύ σημαντική σε περιπτώσεις ανάγκης για αυτό είναι απαραίτητο να ενδιαφερόμαστε όλοι να αποκτούμε γνώσεις ζωής.

Το ΣΔΕ Σερρών ευχαριστεί θερμά τον Ερυθρό Σταυρό, τον κ. Ελισιάδη Χαράλαμπο και την Πρόεδρο Μαρία Θεοδωρίδου για την άμεση ανταπόκρισή τους στην επιθυμία των Εκπαιδευομένων να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες Πρώτων Βοηθειών και τους εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο τους!