Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής

Οι Εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Σερρών έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν μέσα από πολύ ενδιαφέροντα projects.


Στο πλαίσιο του project  "Λογοτεχνικές αναγνώσεις και Δημιουργική Γραφή" ο Εκπαιδευόμενος Ρουμπίδης Χαράλαμπος του τμήματος Β2 μας παρουσιάζει τη ζωή της Σισέ. 

Στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας ζούσε ένα νεαρό κορίτσι η Σισέ, ήταν δεν ήταν δώδεκα χρονών, η ζωή τους κυλούσε ομαλά και σχετικά εύκολα.

Ζούσε με τους γονείς της σε ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, πολλές ώρες κολύμπι, παιχνίδι με τον αγαπημένο της σκύλο και σουλάτσο με τα υπόλοιπα παιδιά του χωριού. Κάθε απόγευμα έβγαινε ο πατέρας της από τη θάλασσα με τη βάρκα και η Σισέ βοηθούσε στο ξεψάρισμα και στην επισκευή διχτυών, αυτή ήταν η μεγαλύτερη υποχρέωση της.

Δύο φορές την εβδομάδα, ερχόταν και η δασκάλα από την πόλη για να τους μάθει γράμματα. Αστράφτανε τα μάτια της, πολύ της άρεσαν τα μαθήματα. Από τα λόγια της έπλαθε εικόνες στο μυαλό της. Ονειρευότανε πώς θα είναι ένα πραγματικό σχολείο. Σκεφτότανε λαούς που δεν έχουνε να φάνε επειδή έχουν έλλειψη πόρων ή χρημάτων. Αναλογιζόταν πώς να είναι άραγε τα νομίσματα, τι χρώμα να έχουν, είναι μεγάλα και πώς ακούγονται, όταν πέφτουν στην παλάμη σου; Είχε την τύχη να ζει σε μια ανταλλακτική κοινωνία και το μόνο που φοβόταν ήταν η δύναμη της Μητέρας Φύσης, η θάλασσα, ο καιρός.

Σκεφτότανε καλό και το σχολείο, καλός και ο έξω κόσμος, αλλά η ασφάλεια του  χωριού ακόμη καλύτερη και έπαιρνε τον σκύλο της παρέα και το ρίχνανε στο παιχνίδι. Πιο απλά, πιο καλά!

Ρουμπίδης Χαράλαμπος