Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Συνάντηση των Εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Σερρών με τον κ. Δ. Κουρέτα και την κα Ζ. Γιαννελέρ

Την Παρασκεύη 3 Ιουνίου 2022 είχαμε την μοναδική ευκαιρία να επισκεφτεί το ΣΔΕ Σερρών ο κ. Δημήτριος Κουρέτας και η κα Ζωή Γιαννελέρ. 

Οι καλεσμένοι του ΣΔΕ Σερρών μίλησαν για τη σπουδαιότητα της σωστής διατροφής και της άσκησης στη ζωή μας.
Η κα Ζωή Γιαννελέρ είναι φαρμακοποιός στις Σέρρες, ενώ παράλληλα εκπαιδεύει ως Leader Coach του IslandofMan Academy. Με τη θετική της διάθεση ενθουσίασε τους Εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Σερρών και οι απόψεις της αποτέλεσαν ευκαιρία για προβληματισμό σχετικά με το ζήτημα της σωστής διατροφής και της άσκησης στη ζωή μας, ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε υγεία και μακροζωΐα. Είναι σημαντικό να τονιστεί, όπως τόνισε η κα Γιαννελέρ πως η σωστή διατροφή και η συχνή άσκηση μπορεί και βελτιώνει την υγεία του ανθρώπου όχι μόνο σωματικά,αλλά συνολικά. 

Τη σκυτάλη στη συζήτηση πήρε ο κ. Κουρέτας ο  οποίος είναι Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών και Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λάρισας. Ο κ. Κουρέτας διασαφήνισε την έννοια της διαλειμματικής νηστείας. Διαλειμματική νηστεία σημαίνει στέρηση της τροφής για κάποιο χρονικό διάστημα της ημέρας ή για κάποιες μέρες της εβδομάδας πράγμα που ουσιαστικά ακολουθεί το σύστημα που παλαιότερα βοηθούσε τον άνθρωπο να μένει υγιής. 
Η παρουσίαση της Ζ. Γιαννελέρ και του Δ. Κουρέτα ενθουσίασε τους Εκπαιδευόμενους και το ζήτημα της διαλειμματικής νηστείας έδωσε το έναυσμα για να εκφραστεί πληθώρα ερωτήσεων από τους Εκπαιδευόμενους.
Ευχαριστούμε θερμά οι Εκπαιδευόμενοι και το Διδακτικό προσωπικό του ΣΔΕ Σερρών τους καλεσμένους μας για την άμεση ανταπόκρισή τους και την αφειδώλευτη προσφορά τους στο σχολείο μας. Η γνώση τους και το ανιδιοτελές μοίρασμά της συγκίνησε την ομάδα του ΣΔΕ Σερρών και δημιούργησε την επιθυμία και για επόμενες συναντήσεις μαζί τους. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους και καλή αντάμωση στο μέλλον.