Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Βιωματική δράση για την πρόληψη της εγκατάλειψης του σχολείου


Η εγκατάλειψη του σχολείου είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί σχολικούς οργανισμούς που φιλοξενούν μαθητικό δυναμικό που ανήκει σε ευάλωτες ομάδες και έχει ανάγκη από ιδιαίτερη διδακτική και ψυχολογική προσέγγιση. Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας έχουν άμεση ανάγκη ανάλογων επιμορφωτικών δράσεων, εφόσον φιλοξενούν Eκπαιδευόμενους ενήλικες που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο ήδη μία φορά στην εφηβική τους ηλικία και μπορεί να προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.



Οι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Σερρών Ιωάννης Κιολδέλης Διευθυντής, Χριστίνα Μεγαλομύστακα Υποδιευθύντρια, Θωμαή Χατζηβασιλείου Εκπαιδευτικός Πληροφορικής και Πετρούσα Καρύδα Φιλόλογος είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν στο πλαίσιο του ΚΑ1 Erasmus+, ώστε να είναι επαρκείς να αντιμετωπίσουν θέματα πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης.



Έτσι προέβησαν σε βιωματική εμψυχωτική δράση για να προσεγγίσουν τους Εκπαιδευόμενους του Α' Κύκλου και να τους βοηθήσουν ως ομάδα να αναπτύξουν συνεκτικούς δεσμούς μεταξύ τους.



Το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΣΔΕ Σερρών εύχεται να έχουν όλοι οι Εκπαιδευόμενοι μια ευλογημένη και δημιουργική χρονιά και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τα οφέλη του σχολείου!