Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης του ΣΔΕ Σερρών -Ιούνιος 2019

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σερρών υλοποίησε την Ημερίδα Ευαισθητοποίησης του Σχολικού έτους 2018-2019.






Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σερρών κα Ελευθερία Πάνου, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ Σερρών κ. Χατζηαντωνίου Δημήτριος, ο Διευθυντής του ΣΔΕ Φυλακών Νιγρίτας κ. Λασπάς Αναστάσιος, οι αγαπητοί μας Εκπαιδευτές και Εκπαιδευόμενοι καθώς και πολύς κόσμος που αγαπά το σχολείο μας και το στηρίζει. Αξίζει να σημειωθεί πως στη γιορτή παρευρέθηκαν και παλιοί Εκπαιδευτές και Εκπαιδευόμενοι οι οποίοι πάντοτε δείχνουν την αγάπη τους σε κάθε μας εκδήλωση.





Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Σερρών κ. Ιωάννης Κιολδέλης αρχικά αναφέρθηκε στην πορεία του σχολείου μας από την ίδρυσή του έως σήμερα. Στη συνέχεια μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης παρουσίασε τις δράσεις που υλοποίησε το ΣΔΕ Σερρών κατά το σχολικό έτος 2018-2019. Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Σερρών κ. Ιωάννης Κιολδέλης στηρίζει δημιουργικά το ΣΔΕ Σερρών από την ίδρυσή του έως σήμερα. Έχοντας θετική διάθεση φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και το καλό όλων των Εκπαιδευομένων και Εκπαιδευτών.



Στην τελετή έγινε αναφορά από την κα Χριστίνα Μεγαλομύστακα στα αγαθά που προσφέρει το ανήκειν στην ομάδα του ΣΔΕ. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε το να ανήκει κανείς σε μια ομάδα δημιουργική αποτελεί Ευτυχία και η ομάδα του ΣΔΕ έχει να προσφέρει φιλίες, καλές σχέσεις επικοινωνίας, θετική διάθεση και όρεξη για δημιουργία.


Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ορισμένα projects που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς στο σχολείο μας.

Τα projects τα παρουσίασαν :


  1. "Η Λογοτεχνία στην Οθόνη" : Κωνσταντίνα Ξενακίδου, Νικόλαος Ξενακίδης (Εκπαιδεύτρια Χριστίνα Μεγαλομύστακα )
  2. "Ιστορικά βήματα στην πόλη των Σερρών" : Κατερίνα Νησιούδη, Θεόδωρος Γραβάλης (Εκπαιδεύτρια Χριστίνα Μεγαλομύστακα)
  3. "Γυναικεία δημιουργικότητα": Μαρία Θασίτη, Μαρία Μιχαλοπούλου (Εκπαιδεύτρια Πετρούσα Καρύδα)
  4. "Μαθηματικά παιχνίδια"(Εκπαιδευτής Χρήστος Παπαδόπουλος)
  5. "Δημιουργίες με πηλό" : Μαρία Μανάβη, Βασιλική Τουφεξή (Εκπαιδεύτρια Αικατερίνη Υφασματοπώλη)
  6. "Υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής" : Χαρίτσα Βασιλακάκη (Εκπαιδεύτρια Αικατερίνη Υφασματοπώλη)

Συγκινητική ήταν η παρουσία των Εκπαιδευομένων που ανέβηκαν στο βήμα και εξέφρασαν τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους. Συγκεκριμένα μίλησε η Πρόεδρος Τοπαλίδου Χρύσα, και η κα Ελένη Τσισμαλίδου. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν τον αξιέπαινο αγώνα τους.



Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή των Τίτλων Σπουδών στους Εκπαιδευόμενους του Β' Κύκλου Σπουδών. Η Διεύθυνση του σχολείου τους εύχεται να είναι καλοτάξιδοι στα νέα τους όνειρα και να συνεχίσουν τη μαθησιακή τους πορεία με την ίδια δυναμική διάθεση που επέδειξαν κατά τη φοίτησή τους στο σχολείο μας. Επίσης, συγχαίρει και τους Εκπαιδευόμενους του Α' Κύκλου Σπουδών για την ένθερμη στήριξή τους στην επιτυχή έκβαση της γιορτής μας και ευχαριστεί όλες και όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας.