Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), Αρχεία Νομού Σερρών

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 η ομάδα του project : "Ιστορικά Βήματα στην πόλη των Σερρών" επισκέφτηκε τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, Αρχεία Νομού Σερρών.


Την ομάδα του Project συντονίζει η κα Χριστίνα Μεγαλομύστακα και έχει ως στόχο να αναζητήσει πτυχές της ιστορίας της πόλης των Σερρών. 

Αυτή τη βδομάδα η ομάδα του project επισκέφτηκε τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, Αρχεία Νομού Σερρών.

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους φυλάσσουν έγγραφα ιστορικής σημασίας και  παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορική έρευνα, την πολιτιστική δράση τη διοικητική πληροφόρηση και συντελούν στην εξυπηρέτηση των  πολιτών.


Ο Διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Αρχείων Νομού Σερρών κ. Ιωάννης Τσαρούχας Φιλόλογος - Ιστορικός έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση στους Εκπαιδευόμενους της ομάδας. Συγκεκριμένα, παρουσίασε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις Σέρρες και έδωσε την ευκαιρία στους Εκπαιδευόμενους να κάνουν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν. 


Στη συνέχεια τους έδωσε την ευκαιρία να δουν πλούσιο ιστορικό υλικό από Χάρτες και εφημερίδες των αρχών του 20ου αιώνα σε πρωτότυπη μορφή, πράγμα που εντυπωσίασε τους Εκπαιδευόμενους. 

 




 

 

Τέλος, παρουσίασε συνοπτικά το έργο των ΓΑΚ σε όλη την Ελλάδα, την Εκπαιδευτική τους δράση και τη σημασία της ύπαρξής τους σε κάθε πόλη της χώρας μας.




Η επίσκεψη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, Αρχεία Σερρών αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για τους Εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Σερρών. 

Ευχαριστούμε ολόψυχα τον κ. Ι. Τσαρούχα για τη θερμή υποδοχή του στην Υπηρεσία των ΓΑΚ και την εξαιρετική παρουσίασή του και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο πολύτιμο έργο του!