Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Η Λογοτεχνία στην Οθόνη

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 οι Εκπαιδευόμενοι του project "Η Λογοτεχνία στην Οθόνη" μελέτησαν και συζήτησαν απόσπασμα από το βιβλίο του Τάσου Αθανασιάδη "Η αίθουσα του θρόνου".






Η Υπόθεση του αποσπάσματος αφορούσε στην επιστροφή του Λουκά Δελόγγη στο όμορφο Κυκλαδίτικο νησί του μετά από χρόνια απομόνωσης στο 'Αγιον Όρος. Η επιστροφή του ταράζει την μικρή κοινωνία του νησιού. Ο Λουκάς, ο λαμπρός νέος, ο γιος μιας από τις σημαντικότερες οικογένειες του νησιού, εγκατέλειψε τα εγκόσμια εντελώς ξαφνικά. Μετά από τις σπουδές του στο Παρίσι, έφυγε για να μονάσει στο 'Αγιον Όρος. Η φυγή του προκάλεσε μεγάλο πόνο στη μητέρα του Θωμαή. Τώρα επιστρέφει και όλοι προετοιμάζονται για την υποδοχή του. Ιδιαίτερα, ο πατέρας του Σπύρος, που ελπίζει ότι η άφιξή του γιου του θα "επαναφέρει" τη γυναίκα του στη ζωή. Κάνει μεγάλο λάθος όμως,  αφού η συνάντηση μάνας και γιου θα αποβεί μοιραία.





Υπεύθυνη του project είναι η κ. Χριστίνα Μεγαλομύστακα. Το project διαπραγματεύεται λογοτεχνικά έργα που έγιναν τηλεοπτικές σειρές ή κινηματογραφικά φιλμ.



Οι Εκπαιδευόμενοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και συζήτησαν τη στάση των γονέων του Λουκά Δελόγγη απέναντί του, την ψυχοσύνθεση του ίδιου και τη στάση της κοινωνίας απέναντι στην απόφασή του να γίνει μοναχός. Οι Εκπαιδευόμενοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο σεβασμός των γονέων απέναντι στις αποφάσεις των παιδιών τους είναι πολύ σημαντικός για την εξασφάλιση της ευτυχίας των παιδιών τους.



Τέλος, εξέφρασαν την κριτική τους για το  Σενάριο, τη Σκηνοθεσία και τη Μουσική Πλαισίωση της γνωστής σειράς που γυρίστηκε το 1998 και μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη