Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Η σημασία του βιογραφικού σημειώματος και της συνοδευτικής επιστολής


Την Τετάρτη 19-12-2018 στο πλαίσιο υλοποίησης του εργαστηρίου "Αναζήτηση πηγών πληροφόρησης μέσω του διαδικτύου"παρουσιάστηκε η θεματική ενότητα : «Η σημασία του βιογραφικού σημειώματος και της συνοδευτικής επιστολής». 



Το εργαστήρι υλοποιείται με υπεύθυνο τον Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του ΣΔΕ Σερρών κ. Ξενάκη Δημήτρη σε συνεργασία με Εκπαιδευόμενους/ες του Α’ & Β’ Κύκλου Σπουδών στο ΣΔΕ Σερρών. Στην 5η συνάντησή τους έπειτα από αιτήματα των Εκπαιδευομένων η ομάδα διαπραγματεύτηκε τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος.




Το βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει πάντοτε να αντικατοπτρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα την εικόνα και την προσωπικότητα του ανθρώπου ο οποίος το συντάσσει, έτσι ώστε ο υπεύθυνος να έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει μια πρώτη γνώμη για τον άνθρωπο τον οποίο πιθανόν να συναντήσει σε μια συνέντευξη.

Στη συγκεκριμένη συνάντησή  αναλύθηκε η αξία του βιογραφικού σημειώματος και της συνοδευτικής επιστολής. Τονίστηκε ότι :

  • το βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να είναι σύντομο και 
  • να απαρτίζεται το πολύ από τέσσερις ενότητες, 
  • οι ενότητες αυτές θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τα αναλυτικά ατομικά στοιχεία του υποψηφίου, το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο, την προϋπηρεσία του, εφόσον αυτή υπάρχει. 

Μέσα από διαδραστικό και βιωματικό τρόπο παρουσιάστηκαν χρήσιμες ιδέες και εμπειρίες από τους Εκπαιδευόμενους/νες. 

Ξενάκης Δημήτρης Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του ΣΔΕ Σερρών