Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ημερίδα με θέμα :"Ασφάλεια στο διαδίκτυο – Συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς"

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 οι Εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Σερρών παρακολούθησαν την ημερίδα "Ασφάλεια στο διαδίκτυο – Συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς". 





Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής του Ν. Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών, την Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Νομού Σερρών και την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Σερρών.


Κεντρικός ομιλητής της διοργάνωσης ήταν ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Αθανάσιος Χαλκιάς και η Ψυχολόγος Αστυνόμος Α’, κ. Γιώτα Παρασκευά

Ο κ. Χαλκιάς αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτό. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η αναφορά του στο φαινόμενο της διαδικτυακού εκφοβισμού,  ενώ η κ. Παρασκευά ανέλυσε το θέμα του εθισμού στο διαδίκτυο που προκαλείται στους εφήβους κυρίως.


Η ημερίδα ήταν εξαιρετική προσέφερε πολύ σημαντικές πληροφορίες στους Εκπαιδευόμενους, τους προβλημάτισε και τους βοήθησε να διαμορφώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα προστατέψουν τα παιδιά τους και τον εαυτό τους από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.