Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Επίσκεψη του ΣΔΕ Σερρών στην έκθεση των μαθητών ΕΠΑΛ Σερρών στην Πλατεία Ελευθερίας

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 οι Εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Σερρών επισκέφτηκαν την έκθεση δημιουργιών των μαθητών ΕΠΑΛ στην Πλατεία Ελευθερίας με τίτλο "Το ΕΠΑΛ δημιουργεί".



Οι μαθητές των ΕΠΑΛ Σερρών μαζί με τους καθηγητές τους έδωσαν την ευκαιρία στους Σερραίους πολίτες να δουν μέρος του αξιόλογου έργου που διατελούν στα σχολεία τους. 

Στην εκδήλωση μίλησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών κ. Κωνσταντίνος Τενεκετζής. Ο κ. Τενεκετζής αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνουν τα ΕΠΑΛ στους μαθητές που φοιτούν σε αυτά, ενώ παράλληλα τόνισε τη μεγάλη αξία που έχει η ενότητα και συνεργασία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για την δημιουργική πορεία των παιδιών στο σχολείο. 

Τα ΕΠΑΛ είναι δημιουργικά σχολεία που μπορούν να συνδέσουν αποτελεσματικά το σχολείο με το χώρο εργασίας. Έτσι, δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να λάβουν επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες και να παρακολουθήσουν τις εργασιακές εξελίξεις, ώστε να γίνουν σωστοί επαγγελματίες που να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις επαγγελματικές απαιτήσεις, αλλά και να εξελίσσονται επαγγελματικά στη μετέπειτα εργασιακή πορεία τους.