Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Δεύτερη επίσκεψη του ΣΔΕ Πυλαίας - Χορτιάτη στο ΣΔΕ Σερρών

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 το ΣΔΕ Πυλαίας - Χορτιάτη επισκέφτηκε το ΣΔΕ Σερρών στο πλαίσιο της Αδελφοποίησης των δύο Σχολείων.



Αρχικά ο Διευθυντής μας κ. Γιάννης Κιολδέλης καλωσόρισε μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού το ΣΔΕ Πυλαίας - Χορτιάτη και αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ανάπτυξης καλής συνεργασίας μεταξύ των ΣΔΕ για το συνολικό όφελος των Εκπαιδευομένων. 
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αξία της Αδελφοποίησης των Σχολείων και στο πόσο ο θεσμός αυτός μπορεί να προάγει τις καλές συνεργατικές σχέσεις μεταξύ του Εκπαιδευτικού Προσωπικού και των Εκπαιδευομένων συνολικά.


Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του ΣΔΕ Πυλαίας - Χορτιάτη κ. Δόμνα Τσακιρίδου χαιρέτισε ένθερμα τους Εκπαιδευόμενους και όλο το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Σχολείου μας και παρουσίασε τους Εκπαιδευτικούς και τους Εκπαιδευόμενους του Σχολείου της. 
Ο Υποδιευθυντής του ΣΔΕ Πυλαίας Χορτιάτη κ. Κωνσταντίνος Μαντζανάρης παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της Αδελφοποίησης στη Δια Βίου Μάθηση η οποία μπορεί να προάγει το θεσμό των ΣΔΕ. 



Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση των δράσεων που γίνονται αυτή τη στιγμή στα δύο Σχολεία. Οι Εκπαιδευόμενοι και των δύο Σχολείων υλοποιούν πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις και projects και προάγουν τη μάθηση μέσω της πράξης.



Οι Εκπαιδευόμενοι του Σχολείου μας παρουσίασαν προς τιμήν του αδελφοποιημένου Σχολείου και το θεατρικό με τίτλο "Μάνα θα πάω στο ΣΔΕ" και ανέβασαν στα ύψη τη διάθεση των παρευρισκομένων. 
  • Η Άννα Γκόρα έγραψε το σενάριο του θεατρικού, 
  • Ο Εκπαιδευτής μας κ. Δημοσθένης Μόσχος το σκηνοθέτησε
  • Η Εκπαιδευτικός κ. Θώμη Χατζηβασιλείου ανέλαβε τη μουσική επιμέλεια
  • Η Εκπαιδευτικός κ. Αικατερίνη Υφασματοπώλη υλοποίησε τη βιντεοσκόπηση.

Στο Θεατρικό έπαιξαν : 
  • η Θάλεια Τσίλη τη μάνα, 
  • ο Τάσος Ταπίδης το γιο, 
  • ο Κυριάκος Χουδιάκης το φίλο του γιου, 
  • η Χρυσούλα Τοπαλίδου την καθηγήτρια, 
  • η Άννα Ανεστούδη την καθηγήτρια, 
  • ο Δημήτρης Γρηγοράκης τον πατέρα και 
  • ο Νίκος Αρβανιτίδης το Γυμνασιάρχη.
  • Στα παρασκήνια βοήθησαν ο Ηλίας Αλεξίου και ο Στέργιος Βέλιος

Οι Εκπαιδευόμενοι εντυπωσίασαν με το πηγαίο ταλέντο τους το κοινό που τους παρακολούθησε και έδωσαν με μια αστεία πινελιά τη δυνατότητα να καταλάβουμε ότι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αποτελούν Σχολεία Ενηλίκων που μπορούν να προάγουν τη μάθηση μέσα από την ενεργητική συμμετοχή των Εκπαιδευομένων και να δώσουν στους Εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν αξιόλογα έργα.



Στη συνέχεια, η Εκπαιδευόμενη του Β' Κύκλου Σπουδών του Σχολείου μας Θάλεια Τσίλη διάβασε το συγκινητικό κείμενο "Η Μάνα" το οποίο το έγραψε στη διάρκεια υλοποίησης του project "Δημιουργική Γραφή" με υπεύθυνη την κ. Χριστίνα Μεγαλομύστακα.






Ευχαριστούμε θερμά τους Εκπαιδευόμενους των δύο Σχολείων για την εξαιρετική συμπεριφορά τους και για την καλή τους διάθεση να παρουσιάσουν τις δράσεις που γίνονται στα Σχολεία τους. 

Ευχαριστούμε επίσης τη Διοίκηση και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του ΣΔΕ Πυλαίας - Χορτιάτη για τη διάθεση αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο Σχολείων.

Ευχόμαστε τέλος να δημιουργηθεί και σ' άλλους συμπολίτες μας η επιθυμία να δώσουν στον εαυτό τους μια Δεύτερη Ευκαιρία στη Μάθηση και Δημιουργία!