Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Δημιουργώντας εντομοαπωθητικά πουγκιά

Οι Εκπαιδευόμενοι του project «Αρωματικά Φυτά και Βότανα της Ελληνικής Υπαίθρου» με τη συμβολή της Εκπαιδευτικού Δήμητρας Παπαδοπούλου αυτή τη βδομάδα ταξιδέψανε στους θησαυρούς της ελληνικής φύσης γνωρίζοντας τον πλούτο των αρωματικών φυτών και βοτάνων που φύονται στην ελληνική ύπαιθρο. 



Οι εκπαιδευόμενοι κατάφεραν να γνωρίσουν τα βασικότερα αρωματικά φυτά του τόπου μας και τις χρήσεις τους και να εκτιμήσουν τη σημασία των αρωματικών φυτών καθώς αποτελούν πολύ οικείο, χρήσιμο και ευχάριστο στοιχείο της καθημερινής ζωής του ανθρώπου . 

 

Μέσα από τις δραστηριότητες του project είδαν πώς να τα χρησιμοποιούν στους τομείς της υγείας, διατροφής, στον καθαρισμό του σπιτιού και να έρθουν κοντά σε ένα πιο φυσικό τρόπο ζωής.


Συνειδητοποίησαν τους κινδύνους από τα διάφορα χημικά τα οποία έχουν γίνει μέρος της καθημερινής μας ζωής και ευαισθητοποιήθηκαν στη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υποκατάστατων των χημικών, όπως τα φυσικά εντομοαπωθητικά και αρωματικά πουγκιά. 
Για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν υφασμάτινα πουγκιά τα οποία γεμίσανε με αποξηραμένη λεβάντα, φασκόμηλο, βασιλικό και δενδρολίβανο. Τα πουγκιά χρησιμεύουν ως αρωματικά, αλλά και εντομοαπωθητικά και ιδιαίτερα σκωροαπωθητικά.