Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

"Ναϊρί ένα μυθιστόρημα της κ. Χαράς Κοσεγιάν

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 ομάδα Εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Σερρών με την επίβλεψη της Εκπαιδεύτριας Φυσικών Επιστημών κ. Αικατερίνης Φωτιάδου παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Χαράς Κόσεγιαν  «Ναϊρί».


Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Μαρία Καραθανάση φιλόλογος και η συγγραφέας κ. Χαρά Κοσεγιάν Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Δωδεκανήσου


Όπως σημείωσε η κ. Κοσεγιάν, «η Λογοτεχνία είναι ένα ταξίδι στη ζωή, μια άλλη όψη του κόσμου, είναι το καταφύγιο της γαλήνης σ’αυτά τα δύσκολα χρόνια που διανύουμε».


Η υπόθεση του μυθιστορήματος ξεκινά με αφορμή ένα συνέδριο διαλεκτολογίας στην Κύπρο εκεί συναντώνται άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες, από διάφορα σημεία του κόσμου: Έλληνες, Κύπριοι, Αρμένιοι, Κούρδοι, Πόντιοι, Βούλγαροι. Οι ιδιαίτερες ιστορίες τους έρχονται στο προσκήνιο κουβαλώντας αρώματα του παρελθόντος και εντάσσονται σε μια ενιαία ιστορία του κόσμου, που διαρκώς εξελίσσεται. Παρόν, παρελθόν και μέλλον συμπλέκονται περίτεχνα μέσα από ποικίλες αφηγηματικές τεχνικές και τα πρόσωπα επιδίδονται στην αναζήτηση της εσωτερικής τους πληρότητας μέσα από έναν πραγματικό ή φανταστικό έρωτα, τον έρωτα της πατρίδας, του πατέρα, του άνδρα ή της γυναίκας, της ιδέας.




Η παρουσίαση από την κ. Μαρία Καραθανάση ήταν εξαιρετική. Οι Εκπαιδευόμενοι συγκινήθηκαν με τις ιστορικές μνήμες που διαπραγματεύεται το μυθιστόρημα και εξέφρασαν την επιθυμία να το διαβάσουν.