Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σερρών με το ΣΔΕ Σερρών

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εκπροσώπων του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σερρών παραρτήματος Ρομά στο ΣΔΕ Σερρών στο πλαίσιο ενημέρωσης και συνεργασίας του παραπάνω φορέα με το σχολείο μας



Εισηγήτριες ήταν, η κ. Πιπερτζή Αικατερίνη Παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας και η κ. Σταβέλη Βασιλική Επισκέπτρια Υγείας. 



Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι Εκπαιδευόμενοι για :

  • την ύπαρξη του Κέντρου Κοινότητας, 
  • το σκοπό της ίδρυσής του, 
  • τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει, 
  • τη σύνδεσή του με άλλες υπηρεσίες και φορείς, 
  • τα καθήκοντα του εξειδικευμένου προσωπικού, καθώς και 
  • τον τρόπο επικοινωνίας των πολιτών με αυτό.



Μετά το τέλος της εισήγησης, πραγματοποιήθηκε βιωματική άσκηση σχετική με τα προβλήματα που συναντούν οι Εκπαιδευόμενοι, όταν επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και τα αίτια που τα προκαλούν. 


Το ΣΔΕ Σερρών ευχαριστεί θερμά την κ. Πιπερτζή Αικατερίνη και την κ. Σταβέλη Βασιλική για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που έδωσαν στους Εκπαιδευόμενους για το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σερρών, αλλά και για τη διάθεσή τους να λύσουν κάθε απορία που εκφράστηκε για τη λειτουργία του παραπάνω φορέα. 

Η συνεργασία του ΣΔΕ Σερρών με το Κέντρο Κοινότητας θα συνεχιστεί και στο μέλλον και θα δώσει τη δυνατότητα στους Εκπαιδευόμενους να έχουν ένα βήμα για να εισακούονται τα προβλήματά τους και να επιλύονται στο βαθμό που είναι δυνατόν.