Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Δραστηριότητες ενημέρωσης γύρω από το χώρο της γευσιγνωσίας και των επιχειρήσεων

Η συμμετοχή μας στο μαθητικό διαγωνισμό "Μαθητών Επιχειρείν"μας έδωσε την ευκαιρία να μελετήσουμε το χώρο των επιχειρήσεων και ειδικότερα το χώρο της γευσιγνωσίας σ'αυτόν.


Για την καλύτερη ενημέρωσή μας γύρω από το χώρο των επιχειρήσεων επισκεφτήκαμε το Επιμελητήριο Σερρών για να πάρουμε πληροφορίες για την αρχική παρουσία μια επιχείρησης στο χώρο εργασίας. Εκεί ο κ. Γιαννάκης μας έδωσε πληροφορίες χρήσιμες για τη σχέση μιας επιχείρησης με το Επιμελητήριο.




Στη συνέχεια ήρθε στο σχολικό μας χώρο ο κ. Πουρνάζης γνωστός Σεφ και Εκπαιδευτής του ΙΕΚ Σερρών και μας έδωσε βασικές και χρήσιμες πληροφορίες για το πώς στήνεται μια επιχείρηση στο χώρο της εστίασης, εφόσον κι ο ίδιος στήνει αυτό τον καιρό τη δική του επιχείρηση στις Σέρρες. 
Επίσης, συζητήσαμε και με άλλους επιχειρηματίες για να μάθουμε από τις επιτυχίες, αλλά και από τα λάθη τους, γιατί και τα λάθη είναι γνώση.



Επισκεφτήκαμε δύο φορές το ΙΕΚ Σερρών και ο Σεφ του τμήματος μαγειρικής κ. Ζάγκας μας έδωσε πολλές και χρήσιμες συμβουλές που αφορούν στο επάγγελμα του Σεφ. Είδαμε από κοντά πώς μαγειρεύουν οι σπουδαστές του ΙΕΚ πώς στήνουν τα πιάτα τους και πώς διαχειρίζονται τα υλικά που διαθέτουν με κατάλληλο και οικονομικό τρόπο ώστε να συνδυάσουν την οικονομία με τη γεύση.




Για τη σίγουρη επιτυχία της επιχειρηματικής μας ιδέας προχωρήσαμε στην ενημέρωση γύρω από το αντικείμενο που αφορά στα προϊόντα που θα παρασκευάζουμε και θα πουλούμε. 


Έτσι, ενημερωθήκαμε :
  • σχετικά με τον υγιεινό τρόπο παρασκευής γευμάτων,
  • συγκεντρώσαμε συνταγές που έχουν τη δυνατότητα υλοποίησης σε ένα πρόγραμμα δίαιτας, 
  • διαβάσαμε σχετικά με τη σχέση φαγητού και δίαιτας και
  • πώς ο άνθρωπος μπορεί με έναν υγιεινό τρόπο να χάσει κιλά. 
Επίσης, συνεργαστήκαμε με ειδικό διαιτολόγο διατροφολόγο τον κ. Πύργο, ο οποίος μας έδωσε τη δυνατότητα να συνθέσουμε τα διαιτητικά γεύματα, έτσι ώστε να είναι υγιεινά και νόστιμα. 



Τέλος, μελετήσαμε παρόμοιες επιχειρήσεις που λειτουργούν διαδικτυακά σε άλλες πόλεις για καταγράψαμε τον τρόπο που αυτοί εκμεταλλεύονται το θέμα δίαιτα και σωστή διατροφή με έτοιμα γεύματα που παραδίδονται στον προσωπικό χώρο του πελάτη