Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Παρακολούθηση εκδήλωσης στο Τ.Ε.Ι Σερρών από Εκπαιδευόμενους του Β' Κύκλου Σπουδών

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 Εκπαιδευόμενοι του Β’ Κύκλου Σπουδών του ΣΔΕ Σερρών παρακολούθησαν την ομιλία του πατέρα Φιλόθεου Φάρου με θέμα:"Η τραγωδία της δαιμονοποίησης του έρωτα".


Την εκδήλωση διοργάνωσε το ΤΕΙ Σερρών με την παράλληλη στήριξη του Συλλόγου των Δικηγόρων, των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Σερρών στην αίθουσα του ΤΕΙ Σερρών Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Χρυσάνθη Παλάζη και τον πατέρα Φιλόθεο Φάρο τον προλόγισε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών κ. Δ. Πασχαλούδης.




Η ομιλία αφορούσε στη δαιμονοποίηση που επικρατεί γύρω από την αντιμετώπιση του θέματος «έρωτας» και στην υποβάθμιση άλλων τρωτών συμπεριφορών του σημερινού ανθρώπου.

Δυστυχώς ο έρωτας σήμερα χάνει την αληθινή του αξία γιατί ξεφεύγει από τη συνάντηση ψυχών και περιορίζεται στην έλξη χωρίς να συμβάλει στη δημιουργία ουσιαστικής σχέσης μεταξύ του ζευγαριού. Αυτό οδηγεί στην παθογένεια της ελληνικής οικογένειας σύμφωνα με τον πατέρα Φιλόθεο και έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ψυχικών διαταραχών σε μέλη της ελληνικής οικογένειας. 

Ο πατέρας Φιλόθεος παρά τα έτη του μετέδωσε ζωντάνια στο πλήθος που τον παρακολούθησε και μας προβλημάτισε για τη σωστή θεώρηση του έρωτα στη ζωή μας.