Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Βιωματική παρέμβαση σε εκπαιδευόμενους του Α' Κύκλου Σπουδών από την ψυχολόγο κ. Καλλισθένη Δερμετζή

Στις 14/12/2016 επισκέφτηκε το ΣΔΕ Σερρών η ψυχολόγος Καλλισθένη Δερμετζή από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "ΟΑΣΙΣ" και έκανε μία βιωματική παρέμβαση σε εκπαιδευόμενους του Α’ κύκλου Σπουδών.

 


Το θέμα που διαπραγματεύτηκε αφορούσε στο «πώς η σκέψη επηρεάζει τη ζωή μας». Αρχικά αναζητήθηκαν οι παράγοντες που επηρεάζουν τη σκέψη μας. Οι εκπαιδευόμενοι μέσα από συζήτηση σε ομάδες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τελικά εμείς επιλέγουμε πως βλέπουμε την πραγματικότητα. Έτσι σημαντικό ρόλο στο πώς ερμηνεύουμε την πραγματικότητα παίζουν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες που θέτουμε στη ζωή μας.



Επίσης, εντόπισαν το πόσο σημαντική είναι η διαμόρφωση θετικής σκέψης στη ζωή μας. Για να το πετύχουμε αυτό απαραίτητα εφόδια αποτελούν η ικανότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, η προσπάθεια που είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε κάθε φορά, η εξάσκησή μας στην επιμονή και υπομονή και φυσικά η ανάπτυξη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης στον εαυτό μας. Το κλειδί όμως για να βρίσκουμε ικανοποίηση σε όσα ζούμε είναι το δίνουμε νόημα σε ό,τι κάνουμε.


Εάν δεν φροντίσουμε να καταλάβουμε τη σημασία της δημιουργίας θετικής σκέψης στη ζωή μας τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι πραγματικά δυσάρεστες όπως η κατάθλιψη, οι εξαρτήσεις, τα διάφορα ψυχοσωματικά συμπτώματα.




Ευχαριστούμε θερμά την κ. Καλλισθένη  Δερμετζή για την εποικοδομητική προσέγγιση του θέματος και ευχόμαστε να μας επισκεφτεί σύντομα για να μας δώσει νέες γνώσεις.