Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Επίσκεψη της ομάδας project :"Ιστορικά βήματα στην πόλη των Σερρών"στον κινηματογράφο Κρόνιο. Ξενάγηση από τον κ. Φώτογλου στο κτήριο του Νέου Ορφέα

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 η ομάδα του project : "Ιστορικά βήματα στην πόλη των Σερρών" επισκέφτηκε τον κινηματογράφο "Κρόνιο"και το κτήριο του "Νέου Ορφέα".






Την ομάδα ξενάγησε στον Κινηματογράφο "Κρόνιο" ο κ. Μορφακίδης. Το Κρόνιο εγκαινιάστηκε το 1931, πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ο Περιστέρης Κωστόπουλος .



Η ομάδα μαζί με την κα Χριστίνα Μεγαλομύστακα υπεύθυνη του project είχε την ευκαιρία να δει το πρώτο μηχάνημα προβολής του Κινηματογράφου καθώς και τα σημερινά υπερσύγχρονα μηχανήματα προβολής του Κρονίου. Ο σημερινός Κινηματογράφος προβάλλει ταινίες εξαιρετικά αγαπητές στο κοινό και φροντίζει για τη μεγαλύτερη ποικιλία, ώστε να καλύπτει τις προτιμήσεις όλων των θεατών.


 

Στη συνέχεια η ομάδα επισκέφτηκε το Νέο Ορφέα Σερρών. Ο κ. Φώτογλου Χαράλαμπος ξενάγησε την ομάδα του project σε όλο το κτήριο. Αρχικά οι Εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν το φουαγιέ της Κεντρικής Αίθουσας. Εκεί βρίσκεται ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του Ορφέα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Φώτογλου. Οι Πρόεδροι του Συλλόγου, τα Μετάλλια των νικών που επέφεραν οι ομάδες αθλητισμού, μουσειακό υλικό μουσικών οργάνων καθώς και μεγάλων μορφών που πέρασαν από τον Ορφέα.

 

Οι Εκπαιδευόμενοι είδαν το γραφείο του Προέδρου καθώς και την αίθουσα της Χορωδίας. Παντού το οπτικό υλικό θυμίζει τη μεγάλη ιστορία του Συλλόγου που συνδέεται στενά με την εθνική ιστορία της πόλης των Σερρών.


Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μορφακίδη και τον κ. Φώτογλου για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις που έκαναν στην ομάδα και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους!